06 533 44 126

Opfris Rijlessen en Rijangstbegeleiding in Wassenaar

Heb je je rijbewijs al een tijdje, maar merk je dat bepaalde rijvaardigheden wat roestig zijn geworden? Dat is heel gewoon! In Nederland zijn er naar schatting tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen die last hebben van rijangst, waarvan de helft hun auto bijna niet meer gebruikt. Het is tijd om je rijangst te overwinnen, en daarom bieden wij opfris rijlessen en rijangstbegeleiding aan in Wassenaar

Opfriscursus Autorijden 

We krijgen regelmatig verzoeken voor een opfriscursus autorijden, en de redenen zijn divers. Na een lange tijd zonder autorijden, gecombineerd met de steeds complexere verkeerssituaties, kan een opfrisles de perfecte oplossing zijn. Naast het verbeteren van je praktische rijvaardigheden, brengen we je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verkeerstheorie. De opfriscursus wordt aangepast aan jouw specifieke behoeften. Hier zijn enkele onderdelen waarop je kunt oefenen:

 • Schakelen (op- en terugschakelen)
 • In- en uitparkeren in vakken (vooruit en achteruit)
 • In- en uitvoegen op de autosnelweg A4 richting Leiden
 • Rijden onder uitdagende weersomstandigheden (mist, regen, sneeuw, schemering)
 • Gebruik van rijhulpsystemen (ADAS)
 • Navigeren op complexe kruispunten
 • Opfriscursus verkeersregels

Onze opfrislessen omvatten zowel praktijk als theorie. Als blijkt dat er tijdens de praktijklessen behoefte is aan meer theoretische kennis, dan besteden we daar uiteraard extra aandacht aan.

Opfris Rijlessen in Je Eigen Auto

Het is ook mogelijk om een opfriscursus te volgen in je eigen vertrouwde auto. We bieden zelfs de optie voor een combinatie van lessen, waarbij je de eerste paar lessen in een lesauto volgt en daarna overstapt naar je eigen auto. Voor opfrislessen in je eigen auto gelden twee voorwaarden:

 1. Je auto moet een WA + inzittendenverzekering hebben.
 2. Als er betaald parkeren geldt in jouw straat, dien je te zorgen voor een parkeervergunning voor de lesauto.

Heb je vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via 0653344126.

Opfriscursus Autorijden voor Ouderen (BROEM-cursussen)

Onder ouderen groeit de behoefte aan opfrisrijlessen. De opfrislessen voor ouderen, voorheen bekend als BROEM-cursussen, worden als zeer waardevol ervaren. Jarenlang een rijbewijs hebben maar weinig rijden kan leiden tot onzekerheid in het verkeer. Onze ervaren instructeurs kunnen je uitstekend begeleiden. Als je vragen hebt over de opfrislessen, neem dan contact met ons op. Wil je direct beginnen? Meld je dan nu aan, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Rijangst Begeleiding in Wassenaar

Bij Rijschool Alphen zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van rijangst, variërend van het aanpassen van je zithouding tot het omgaan met snelweg- of tunnelangst. Onze rijschool is gecertificeerd voor rijangstbegeleiding volgens de normen van het CBR. Meld je nu aan voor een cursus rijangstbegeleiding. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 0653344126.

Kosten en Details van de Opfriscursus

De kosten voor een opfriscursus bedragen €100,- en omvatten:

 • Een telefonische intake en opzet van het lesplan.
 • De mogelijkheid om al je vragen te stellen.
 • 1,5 uur rijles.
 • Ophalen en terugbrengen aan huis.
 • Theoretische ondersteuning.

Gemiddeld genomen zijn 3 tot 10 lessen nodig. Na elke les ontvang je uitgebreide feedback over je vorderingen. In overleg met jou plannen we eventuele vervolglessen in. Je zit nergens aan vast; er zijn geen verplichtingen. Meld je nu aan voor je eerste opfris rijles en start de weg naar meer zelfvertrouwen achter het stuur.

rijschool