06 533 44 126

Tussentijdse Toets

Wat is een tussentijdse toets? (ttt)

Het is een nabootsing van een examen die wordt afgenomen door het CBR. De leerling gaat dus rijden met echte examinator naast zich, de instructeur zit tijdens de rit achterin. Tijdens deze rit komen alle aspecten aan bod waar de leerling ook tijdens het echte examen op wordt beoordeeld. Voor de toets kan men niet zakken of slagen, wel zit er een bonus aan vast. Als de leerling de bijzondere verrichtingen goed uitvoert krijgt hij of zij vrijstelling voor het eerstvolgende examen. Dat betekent dus een examen zonder parkeer oefeningen!

Wat is het doel van een tussentijdse toets?

Direct na de toets krijgt de leerling een pakkende feedback van de examinator. Voor de leerling is het nu duidelijk welke onderdelen goed gaan en wat de verbeterpunten zijn. De leerling weet nu in welke fase van de rij-opleiding hij/zij zit, en gaat met een stuk minder zenuwen richting het examen.

Op welk moment word de tussentijdse toets afgenomen?

De (ttt) wordt afgenomen als de leerling op driekwart van de rijopleiding zit.

Wat kan de leerling verwachten tijdens de tussentijdse toets?

De onderdelen die de leerling in ieder geval krijgt zijn;

* het zelfstandig route rijden gedurende 10 minuten. Dit kan door middel van navigatie, clusteropdrachten, het volgen van borden of het volgen van een oriëntatiepunt.

* 2 bijzondere verrichten. dit kan zijn: een stopopdracht, parkeeropdracht of een omkeeropdracht

* berijden van de snelweg en/of autoweg

* berijden van voorrangskruispunten

* berijden van gelijkwaardige kruispunten

* berijden van 80 km en/of 60 km wegen

Uit de statistieken van het CBR is gebleken dat wanneer een leerling gebruik maakt van een tussentijdse toets, de slagingskans toeneemt met 20 procent.

Bij rijschool Alphen aan den Rijn kunt u terecht voor aanvragen voor een tussentijdse toets. Wij zijn hiervoor gecertificeerd en vakkundig opgeleid. Ook voor overige examens bij het CBR kan rijschool intense u van dienst zijn.

 

 

rijschool-intense-4