06 533 44 126

Rijschool machtigen/eigen gezondheidsverklaring

RIJSCHOOL MACHTIGEN

Om een examen te kunnen reserveren bij het CBR, hebben wij een eenmalige online machtiging nodig van jou, en dien je jouw gezondheidsverklaring in te vullen. Lees hieronder verder voor meer informatie over de gezondheidsverklaring.

Om een machtiging uit te voeren, heb je jouw DigiD nodig. Ga naar MijnCBR en klik op ‘rijschool machtigen’. Op het invulformulier worden jouw gegevens gevraagd, vul dit zo volledig mogelijk in. Tevens wordt er om ons rijschoolnummer gevraagd. Dit is 9803G7.

Als jouw machtiging is gelukt, krijgen wij automatisch een bevestigingsmail. En kunnen wij de examens voor jou reserveren. Heb je nog geen DigiD-code? Vraag deze dan aan via DigiD en ontvang deze binnen 5 werkdagen thuis gestuurd.

witte lesauto rijschool intense

EIGEN VERKLARING

Bij de aanvraag van een praktijk examen dient er een eigen verklaring te worden ingevuld. Dit zijn 11 vragen die gaan over jouw gezondheid. Omdat het persoonlijke vragen zijn dien je dit zelf aan te vragen. Is je gezondheid in orde dan worden alle vragen met nee beantwoord. Op mijncbr kun je de eigen verklaring digitaal aanvragen en invullen, Je hebt hierbij je Digid code nodig. Er zijn kosten aan verbonden.

 

Eigen verklaring met ja beantwoord

Echter, als je een vraag met ‘ja’ beantwoordt, bijvoorbeeld omdat je een bepaald medicijn gebruikt voor een chronische aandoening, moet je de eigen verklaring aanvullen met een geneeskundig verslag. Met dit geneeskundig verslag ga je naar een arts, die het voor je invult. Vervolgens stuur je dit verslag op naar het CBR, waar het wordt beoordeeld door een medisch adviseur.

In sommige gevallen kan je worden opgeroepen voor een aanvullend onderzoek in de vorm van een rijtest. Tijdens deze test rijdt de kandidaat een uur lang samen met een arts. De arts beoordeelt hierbij bijvoorbeeld de motoriek of het gezichtsvermogen. Na de test krijgt de kandidaat groen licht om het examen aan te vragen, of de arts acht de kandidaat nog niet klaar voor het examen en kan een extra rijtest worden ingelast. Aan de rijtest zijn geen kosten verbonden, maar je moet wel rekening houden met de huur van de lesauto. Meer informatie over de rijtest vind je op de website van het CBR.