06 533 44 126

Rijles in een automaat in Alphen aan den Rijn

Ontdek het gemak van rijden in een automaat bij rijschool Alphen! Met een automaat verloopt het schakelen en koppelen volledig automatisch, zodat jij je volledig kunt concentreren op andere cruciale rijhandelingen, zoals sturen, gas geven en remmen.

CBR-examen met een automaat

Het examen wordt uiteraard afgenomen in dezelfde auto waarin je rijlessen hebt gevolgd. Na het behalen van je rijexamen ontvang je een rijbewijs categorie B met een automaatcode. De enige beperking is dat je alleen in auto’s met een automatische versnellingsbak mag rijden. Als je toch wilt schakelen, dien je opnieuw examen te doen in een handgeschakelde auto.

Wat kun je verwachten tijdens de automaat rijles?

Tijdens de automaat rijles ben je niet bezig met schakelen en koppelen, wat betekent dat je meer aandacht kunt besteden aan complexe verkeerssituaties. Denk aan kruispunten en invoegen op de autosnelweg. Als je bijvoorbeeld concentratieproblemen hebt, is een automaat een uitstekende keuze. De meeste bestuurders die overstappen van handgeschakeld naar automaat willen nooit meer terug. Het geeft je dat extra gevoel van vrijheid tijdens het rijden, wat veel automobilisten aanspreekt.

Bij rijschool Alphen maken we jouw rijervaring zo comfortabel en doelgericht mogelijk. Klaar om de voordelen van een automaat te ervaren? Neem vandaag nog contact met ons op voor je eerste automaat rijles!

rijschool