06 533 44 126

Het wassen van je auto is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van je auto, maar ook voor het behoud van de lak en het voorkomen van schade. Het lijkt misschien een simpele taak, maar er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten om je auto op de juiste manier te wassen. In deze blog zal ik uitleggen hoe je jouw auto het beste kunt wassen.

Benodigdheden

Voordat je begint met het wassen van je auto, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Dit omvat:

  • Een emmer
  • Autoshampoo
  • Een spons of washandschoen
  • Een tuinslang of hogedrukspuit
  • Een droogdoek of zeem

Stap 1: Spoelen

Voordat je begint met het wassen van je auto, moet je deze eerst goed spoelen met water. Dit helpt bij het verwijderen van los vuil en stof, waardoor krassen worden voorkomen tijdens het wassen. Zorg ervoor dat je de hele auto grondig spoelt, inclusief de velgen en banden.

Stap 2: Wassen

Nu je auto goed is gespoeld, is het tijd om deze te wassen. Vul een emmer met warm water en voeg de autoshampoo toe. Gebruik een spons of washandschoen om de auto voorzichtig te wassen, beginnend bij de bovenkant en werk naar beneden. Spoel de spons regelmatig uit om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt. Vermijd het gebruik van afwasmiddel of andere huishoudelijke reinigingsmiddelen, omdat deze de lak van je auto kunnen beschadigen.

Stap 3: Spoelen en drogen

Zodra je de hele auto hebt gewassen, spoel je deze opnieuw af met water om alle zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle delen van de auto grondig afspoelt, inclusief de velgen en banden. Nadat de auto is afgespoeld, kun je deze drogen met een droogdoek of zeem. Begin bij de bovenkant van de auto en werk naar beneden, waarbij je ervoor zorgt dat je alle delen van de auto droogt.

Tips voor het wassen van je auto

  • Was je auto niet in direct zonlicht, omdat de shampoo snel opdroogt en vlekken kan veroorzaken.
  • Gebruik geen oude doeken of T-shirts om je auto te drogen, omdat deze vuil en zand kunnen bevatten die krassen kunnen veroorzaken.
  • Was je auto regelmatig om vuil en stof te verwijderen en de lak in goede conditie te houden.
  • Gebruik geen hogedrukspuit om je auto te wassen, omdat dit de lak kan beschadigen.

Conclusie

Door je auto regelmatig te wassen en deze op de juiste manier te onderhouden, zorg je ervoor dat de lak in goede conditie blijft en dat je auto er als nieuw blijft uitzien. Volg de bovenstaande stappen en tips om ervoor te zorgen dat je auto er altijd op